Резултати от ПЕТС, квалифициране на клубовете и стартирани програми
Дата: 03.04.2013

Уважаеми ротарианци,
Скъпи приятели,
Сега,когато нашия секретар Димитър Димитров, публикува официалните резултати от участието в ПЕТС и семинара по грантовете с клубната квалификацията, не мога да не съм удовлетворен от Вашите усилия. Не мога да отмина тези резултати, като статистика.
Едно от задълженията ни, като лидери през тази година е да изграждаме бъдещите лидери в клубовете си.Участието на ротарианци от всичките 86(осемдесет и шест) клуба в Дистрикта е атестат за добрата работа на сегашните бордове.


Поздравления!

Високия процент на квалифицирани клубове по новата грантова схема на РФ е резултат на разбиране на нашата отговорност по този въпрос,както и на много-добрата работа на Дистриктния Комитет за РФ и ново изградения Комитет по прехода към новата визия.
Изказвам благодарността си към всички които участваха в процеса - членове на комитети, лектори, клубове-домакини на събития, лидери на клубове, членове на клубове-участници в семинарите и всички ротарианци за постигнатите големи победи по пътя ни за Мир чрез служба!

Приключи и последния срок за подаване на формуляри за участие в Матчинг Грантове по старата схема на РФ. Приключихме го с нова победа - успяхме да подадем и трите си клубни формуляра в срок (три,защото само толкова имахме свободни по старата схема - пет активни гранта). Информация за това ще получите от Мария Горанова.
Успех на проектите!

Oт края на тази седмица започват и семинарите - RYLA. Първият е в Благоевград,организиран от РК Благоевград - Център. Радвам се да съобщя, че за първи път, през тази ротарианска година, семинарите са 3(три). Ще последват в Бургас и за първи път в Хасково. Местата са ограничени и почти заети - моля за Вашата активност. Информация за семинарите може да получите от сайта и от членовете на Дистриктния Комитет за RYLA.

Върви и програмата за младежки обмен.Предложенията през тази година са изключително много и интересни,участието от страна на дистрикта-също.Информация за това в сайта и от членовете на Дистриктния Комитет.

От днес започва и регистрацията за участници в програмата за стипендианти за Световен мир-информация ще получите от Мария Горанова и сайта на Дистрикта.

Поздравявам Ви, приятели,с постигнатите победи!

Вашата служба в полза на обществото няма да остане незабелязана.

Моля на клубните си сбирки през тази седмица да отбележите тези победи и да поздравите всички ротарианци.

С уважение,
Атанас Атанасов
Дистрикт Гуверньор 2012/2013
Дистрикт 2482
България
РК Шумен

ротарианци , ПЕТС , Фондация ротари , семинар по грантовете , с клубната квалификацията , не мога да не съм удовлетворен от Вашите усилия. Не мога да отмина тези резултати , като статистика. Едно от задълженията ни , като лидери през тази година е да изграждаме бъдещите лидери в клубовете си.Участието на ротарианци от всичките 86(осемдесет и шест) клуба в Дистрикта е атестат за добрата работа на сегашните бордове.