Започна Шестата годишна конференция на Дистрикт 2482 към Ротари Интърнешънъл
Дата: 07.06.2013
Автор: http://topnovini.bg/

Шестата годишна конференция на Дистрикт 2482 към Ротари Интернешънъл бе открита официално в Шумен. Събитието, което се провежда в рамките на три дни, и събира членовете на 87-те Ротари клубове в България. 

„Нашите клубове имат здрава връзка на приятелство и сътрудничество. Сигурен съм, че тази конференция ще се отличава от другите подобни”, заяви при откриването на форума Хараламбос Атанасиадис, специален представител на президента на „Ротари Интернешънъл” Сакуджи Танака.
„Това ще бъде конференция на радостта и постигнатите резултати”, каза пред ротарианците дистрикт куверньора Атанас Атанасов. В подкрепа на думите си той изтъкна и трите ключов събития в рамките на форума – безплатна театрално-музикална постановка, марш на ротарианците в централната част на Шумен със знамената на всички клубове , съпроводен с духов оркестър и мажоретки, както и реализирането на социален проект, предвиждащ обзавеждане на три учебни кабинета с интерактивни дъски.
„Безкрайно съм щастлив, че имах възможност да служа на вас и на Ротари през изминалата година под мотото „Мир чрез служба”, каза още Атанас Атанасов. Пред членовете на клубовете той направи и кратък анализ на свършеното по стратегическия план за годината – укрепване на клубовете, увеличаване на проектите за хуманитарна служба и увеличаване на популярността и информиране на обществото за дейността на „Ротари Интернешънъл”. От 9.30 ч. в съботния ден е планирано най-зрелищното събитие от програмата на организацията. Тогава от Военния клуб в Шумен ще тръгне „Тържествен марш за мир чрез служба”, като участниците в конференцията ще носят клубните знамена, а начело ще бъдат шуменските мажоретки и духовият оркестър. Програмата в събота и неделя ще продължи с работни пленарни сесии, а в обедните часове на неделния ден конференцията ще бъде закрита тържествено.



конференци , Ротари , Шумен