Млади ротарианци откриват паметна плоча за закрила на детето
Дата: 16.06.2013

Младежите от Ротаракт Клуба в Кърджали ще открият паметна плоча с текстове от Конвенцията на ООН за закрила на детето. Инициативата ще се състои в близките седмици. Това е дълго подготвян проект на младата хуманитарна организация, чрез който местните хора да научат повече за основните права на детето. 

Младежите отправиха покана към всички жители на Кърджали да се включат в предстоящата акция по време на първия по рода си детски празник в парк „Простор“, организиран от тях.
Над 100 малчугани участваха в традиционните за поколения кърджалийци игри като народна топка, ластик, дама, а организаторите им поднесоха много изненади и подаръци. Наградният фонд беше осигурен със съдействие и подкрепа от спонсориращия Ротари Клуб Кърджали, Интеракт Клуб и с финансовата помощ на „Фабер Кастел”. Акцията на младите ротарианци е провокирана от тенденциите на модерното информационно общество, в което днешните деца прекарват все повече време пред компютрите, вместо в игри на открито със своите връстници. Организаторите ангажираха аниматори и диджей, за да създадат неповторима празнична атмосфера за малките участници и техните родители. Амбицията на Ротаракт Клуба е всяка година да дарява този весел празник за Деня на детето – 1 юни.

РАК Кърджали , РК Кърджали , Ротари , Ротарианци