Ротари клуб - Стара Загора е обявен за №1 в ротарианското движени в България
Дата: 26.06.2013

Ротари клуб - Стара Загора е обявен за №1 в ротарианското движени в България. Повод за отличието е дарението от 6 500 долара, което членовете на клуба са направили в подкрепа на програмата Полио плюс. Тя се реализира от Ротари Интернешънъл в световен мащаб и целта ѝ е да се сложи край на полиомиелита (детски паралич). Това съобщи президентът на Ротари клуб - Стара Загора (2012 - 2013 г.) д-р Илия Попов.

Той ще предаде огърлицата на следващия президент Драгомир Кулезич на церемония, която ще се състои на 1 юли. Тогава ще бъде направен отчет за дейността през изминалата ротарианска година. Шестима старозагорски ротарианци: доц. Валентин Стоянов, Николай Шопов, Здравко Личев, Тоньо Тонев, Енчо Баръмов и посмъртно проф. Митко Гогошев получиха най-големия приз - наградата Пол Харис за особен принос в ротарианското движение.

На 6 юли Стара Загора ще се превърне в столица на ротарианството в България. В този ден Дистрикт гуверньор на Ротари Дистрикт 2482 България ще стане доц. Валентин Стоянов - член на Ротири клуб - Стара Загора.

Ротари клубовете в България са 87. В тях членуват 2 220 души, 38 от които са в Ротари клуб - Стара Загора.


Рк Стара Загора

Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941
» Вечер на печените кестени и младото вино