Тържествена церемония по предаването на огърлиците на президентите на Ротари и Ротаракт клуб В. Търново при първото за годината официално посещение на ДГ Валентин Стоянов!
Дата: 15.07.2013

На 4 юли 2013 г. в присъствието на ДГ Валентин Стоянов по време на официалното му посещение в гр. В. Търново, се състоя церемонията по предаване на огърлицата на новите президенти за 2013-14 г. на Ротари и Ротаракт клуб В. Търново. Събитието се състоя в хотел Панорама, където се провеждат редовните сбирки на двата търновски клуба. Паст президентът Николай Ашиков и новия президент Милчо Ванев споделиха с няколко думи за извършеното през изминалата ротарианска година и предстоящите активности и приоритети за новата ротарианска година.Паст президентът на Ротаракт Илина Маринова и новия президент на Ротаракт Даниел Маринов също представиха своите постижения и цели пред аудиторията. Дистрикт гуверньорът Валентин Стоянов и Дистриктния церемониал майстор Митко Минев поднесоха поздравления към четиримата президенти и споделиха с гостите на празненството някои от основните цели и насоки на Дистрикта и на Ротари Интернешънъл за новата 2013-2014 ротарианска година.

С много настроение, емоции и музикални представления беше изпълнен първия четвъртък от месец юли. За Ротари клуб Велико Търново в този ден имаше две много радостни събития. Първото за ротарианската година посещение на новия ДГ Валентин Стоянов и церемония по предаване на огърлицата на Ротари на новия президент на РК В. Търново, Милчо Ванев.
Ротарианската част на деня започна с посрещането на приятеля Вальо пред хотел Панорама. Поработихме с бордовете на Ротари и Ротаракт за около час в залата в която се осъществяват официалните сбирки на клуба. След работата с бордовете се проведе и самата официална сбирка, която по принцип се прави всеки четвъртък от месеца от 18:30 часа и съвпадна с посещението на Дистрикт гуверньора и като ден и като начален час. На нея приятеля Валентин запозна членовете на двата търновски клуба със задачите и целите на Ротари интернешънъл и на Дистрикт 2482 за новата ротарианска година. Специално внимание обърна на петото авеню и на по-тясната съвместна работа с ротаракт клуба, като за основна цел се постави проучването за създаване на бъдещ Интеракт клуб във Велико Търново. Обсъдихме традиционни теми като борбата с полиомиелита, както и теми свързани с фондация Ротари и програмите за младежки обмен.
След приключването на официалната част, сбирката премина в тържество и церемония по предаане на ротарианската огърлица. Събитието се състоя в ресторанта на хотела и към ротарианците се присъединиха и техните гости. Официалната част на церемонията продължи около 30 минути, след което за настроението на гостите се погрижи музикална програма с богата гама от изпълнители и репертоар. Като кулминация на вечерта се прояви музикалния състав поканен от новия президент Милчо Ванев, както и народната певица Ана Борисова, която остави без дъх всички гости с невероятните изпълнения на обични български народни песни. Вечерта беше изпъстрена с тостове, наздравици и много добро настроение.

Станислав Стоянов
Секретар РК В. Търново за 2013-14 г.