Писмо за м.декември на Валентин Стоянов, Дистрикт гуверньор 2013-2014, Д2482 България
Дата: 01.12.2013


Валентин Стоянов, ДГ 2013-2014
Д2482, България


Уважаеми ротариански приятели,
 
Последните месеци за мен бяха особено вълнуващи. Нямаше седмица, в която да не посетя поне 2-3 Ротари клуба. Нямаше месец, през който да не организираме значимо дистриктно събитие. Нямаше ден, без да се чуя и видя с приятели-ротарианци, ротарактори или интерактори. И през всичкото това време все повече и повече се убеждавах в едно – силата на Ротарианското семейство. При многобройните ми пътувания из страната навсякъде усещах онази любов и топлина, която могат да ти дадат само истински близките хора. Това всъщност е и причината да успея да посетя повече от 80 клуба, далеч от моята фамилия. Впрочем, ние – ротарианците, дължим особена благодарност и на нашите семейства. На хората, които нерядко лишаваме от нашето присъствие и приятелска ръка, служейки на Ротари. Благодарен съм на съдбата, че ме срещна със съпругата ми, дари ме с две прекрасни деца, снаха и внуче и успя да съхрани силите на моята майка до днес. Без подкрепата на тези хора едва ли бих постигнал и част от всичко запланувано и реализирано през последните месеци. Разбира се, това не е всичко, но е изключително важно за всеки, ангажирал се да променя живота с Ротари.
Сега, когато започва месеца, посветен на Ротарианското семейство се сещам за всички Вас, приятели мои, които неуморно и постоянно вършите добри дела, спазвайки четиристранния тест. Сещам се и за онези, които допълват нашето голямо ротарианско семейство. Онези, към които са насочени нашите проекти. Онези, които ни помагат и заедно с нас ги реализират. Онези, чийто живот успяваме да променим с Ротари. Повярвайте, че с това постигаме нещо невероятно! Във време, когато духовните ценности не са на особена почит, чрез нашите успешни проекти караме всеки човек отново да се почувства не само ухажван, а и уважаван. Този уникален феномен е възможен само поради едно-единствено нещо – голямото световно ротарианско семейство, включващо близо 2 милиона ротарианци, ротарактори, интерактори и техните спътници и приятели в живота. Хора, които дори не се познават. Хора, които дори не са се виждали и никога няма да се видят. Но хора, които следват една идея, имат една мисия и обединени постигат целите си. Хора, които независимо от мястото, където живеят, с постигнатото са уважавани навсякъде по света.
Затова, скъпи ротариански приятели, нека празнуваме и не забравяме, че работейки активно в нашите клубове, не преставаме да бъдем част от световната ротарианска общност. И така заедно, продължаваме своя поход в годината, през която всяко наше дело ще промени живота с Ротари!
 
Ваш в Ротари,
Валентин Стоянов, ДГ 2013/14
Дистрикт 2482, България