Писмо за м.май на Валентин Стоянов, Дистрикт гуверньор 2013-2014, Д2482 България
Дата: 02.05.2014


Валентин Стоянов, ДГ 2013-2014
Д2482, България


Уважаеми Ротариански приятели!
Ето че пролетта вече е навсякъде – в песента на птиците, в очите на децата, в сърцата на хората. И като че ли точно сега много по-добре разбираме какво сме сътворили ние, ротарианците през  последните 29 години. Колко деца сме спасили от поразяващия вирус на полиомиелита, колко Животи сме променили с Ротари. И някак си естествено, стартиралата в началото като Полио + кампания, все повече и повече се радваше на успех, а днешното End Polio NowMake History Today (Край на полиомиелита сега - творим историята днес) най-добре отразява на каква подкрепа се радваме.
Заедно с нашите партньори от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, които удвояват всеки ротариански долар, продължаваме да разширяваме географията на страните и областите, свободни от полиомиелит. Ние, българските ротарианци, също даваме своя дял. До момента 15 клуба от Д 2482 са направили различни вноски във Фондация Ротари.
Приятели, остава още малко до 7-мата годишна конференция на нашия дистрикт и до Конгреса в Сидней. Нека това бъде повод  и в останалите клубове да поговорим на тази тема и направим своите, макар и малки вноски към нашата фондация, като по този начин дадем личния си принос към голямата цел, която световното ротарианско семейство си е поставило и следва неотклонно.
Впрочем месец май е наситен с много и красиви празници. Един от тях обаче е особено вълнуващ за ротарианците от Дистрикт 2482, България – Годишната конференция. Седма по ред! Конференция, на която ще може да споделим нашите успехи и постижения, да покажем сегашното състояние на клубовете и дистрикта като цяло, да се порадваме отново на нашето приятелство. Затова Ви каня да вземете участие в това най-значимо за дистрикта ротарианско  събитие и заедно със своите семейства да дойдете от 16 до 18.май 2014 година в Стара Загора и се насладите на едни наистина незабравими моменти. Заповядайте, приятели!
Ваш в Ротари,
Валентин Стоянов, ДГ'2013/14