РК Русе-Дунав II Есенно барбекю
Дата: 02.10.2014

РОТАРИ КЛУБ "РУСЕ - ДУНАВ"
II РОТАРИАНСКО ЕСЕННО БАРБЕКЮ


РОТАРИ КЛУБ "РУСЕ - ДУНАВ"
II РОТАРИАНСКО ЕСЕННО БАРБЕКЮ

РК "Русе - Дунав" организира на 27 септември 2014 г. в градина "Дунавско село" край Русе Второто международно, ротарианско есенно барбекю. Целта на домакините беше да се съберат средства за участие на даровити русенски деца в олимпиади по математика и английски език в градовете Рим и Москва през 2015 г. Подкрепиха ги много ротарианци и техни приятели.
В надпреварата по регламент за най-вкусно приготвено месо участваха 9 отбора. В есенното барбекю за втора поредна година се включиха отбори от побратимените клубове от Нови Сад - Сърбия и Гюргево - Румъния, както и клубове от Дистрикт 2482.
Майсторите по приготвяне на месо се представиха с уникални рецепти - кебап от дива свиня, свински шиш на чеверме, всевъзможи пържоли на скара и много други месни вкусотии.
Пет членното международно жури, ръководено от посланика на РБългария в Румъния, оцени както вкусовите качества на приготвените месни блюда, така и начина, по който са гарнирани и поднесени.
Победители в кулинарната надпревара станаха представителите на домакините Светлозар Пенчев и Пламен Цветков, които предложиха на гостите огромен шиш на чеверме и печени на скара карначета от овче месо, от които всички опитаха с наслада. На журито не убягна и факта, че отборът беше облечен в традиционни български носии.
Второто място беше присъдено на ротарианците от РК - Гюргево, а РК - Нови Сад спечели наградата на дегустаторите и гостите на барбекюто.
Блюдата на призьорите бяха откупени от присъстващите почитатели на барбекюто. Средствата ще бъдат дарени на участниците в олимпиадите.
Организаторите от РК "Русе - Дунав" от сега събират майстори на барбекюто за участие в Третото есенно барбекю през есента на 2015 г.Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941
» Вечер на печените кестени и младото вино