Песните на Емил Димитров ще огласят Плевен
Дата: 05.07.2015

Песните на Емил Димитров ще огласят скоро цял Плевен по проект, изпълнен от местния Ротари клуб. "Моя България", "Ако си дал" и "Мой роден Плевен" ще звучат в 9, 12 и 18 часа от часовника на сградата на общината.

Инвестицията е 15 000 лева, аудиосистемата вече е купена, предстои да бъде монтирана в часовниковата кула, уредени са и авторските права за мелодиите със сина на легендата Емил Димитров младши. Това увери Калин Христов, президент на плевенския Ротари клуб. Градският часовник бе наречен пеещия в миналото, когато събуждаше хората в 6 ч сутринта с руската мелодия "Слався", напомняща за епичните освободителни сражения от 1877 г. Преди години обаче замлъкна.
По-рано ротарианците вложиха 12 хил. лева в реставрацията на стенописите върху старата черква Свети Николай, изписани през 1834 г. По техен проект за 25 хил. лева е обзаведен кабинет за обучение на акушерки във факултета "Здравни грижи" на Медицинския университет в Плевен. Над 300 ротарианци от цялата страна се събраха в събота в Плевен за старта на новата Ротарианска година, която започва на 1 юли, пише "24 часа".

РК Плевен , ротари клуб Плевен , Емил Димитров

Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Нова Загора
» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941