Честит Рожден ден Ротари!
Дата: 23.02.2012

Писмо от вашия РКФР Зона 20Б 
ПДГ Калчо Хинов 

2011-12 Ротарианска година 
Дистрикти 2420, 2430, 2440, 2450, 2470, 2482, 2483, 2484 

ФЕВРУАРИ 2012 



Честит Рожден ден Ротари!

На 23 февруари честваме Деня на световното разбирателство и мира и 107-та годишнина на Ротари. Много клубове в нашата Зона 20Б са планирали събития за отбелязване на деня. Тази година даваме повече гласност на това,което правим, за да може широката общественост да научи повече за доброто, което вършим по света.

Бих искал да ви насърча да ми изпратите информация и снимки от вашите събития.

На този празник е нормално да си направим равносметка за постигнатото през първото полугодие на Ротарианската година.

Ние имаме с какво да се гордеем. Изпълнихме и надхвърлихме предизвикателството за набиране средства по програмата ПолиоПлюс, като събрахме 202.6 милиона щ. долара към дата 17 януари. Като признание за отличната работа на Ротари, Фондация Гейтс прибави още 50 милиона щ. долара, за които не е необходим „мечинг”. Горди сме, че още една страна е свободна от детски паралич. Това е първата година на Индия без полиомиелит. Срещата на високо равнище „Полиомиелитът”, организирана от индийското Министерство на здравеопазването и семейните грижи в партньорство с Ротари Интернешънъл, ще се проведе на 25 и 26 февруари в Ню Делхи. Срещата цели също да създаде платформа, която да помогне на здравните власти да определят стратегия за прекратяване на ендемичното заболяване в три други държави – Афганистан, Нигерия и Пакистан – и в целия свят. Необходимо е да продължим набирането на средства за премахване на болестта, докато целият свят бъде сертифициран като свободен от полиомиелит.

От името на Фондация Ротари искам да благодаря на всички, които направиха и ще направят дарения по различните й програми. Благодаря на всички Пол Харис Фелоус, Мейджър Донорс, Членове на обществото А. Клъмф, на всеки един, който напрви дарение, с което ще има чиста вода, ще даде шанс на хората да живеят в мир, ще даде шанс на деца да четат и пишат.
 
Нашите общи усилия дават възможност да бъдат изпълнени главните цели на нашата Фондация за 2011-12 г.:
1.  Премахване на полиомиелита – нашят основен приоритет.
2.  Да изградим чувство за собственост към нашата Фондация във всички Ротарианци.
3.  Да    продължим    прилагането    на    Плана    с бъдещата    визия    и    да осъществяваме проекти в шестте области на фокус.

Нашата служба и нашите дарения към Годишния фонд, Постоянния фонд и Ротарианските центрове за мир, ще изпълнят със съдържание нашите цели. Дистрикт Гуверньорите през следващата Ротарианска година могат да се подготвят за глобалния старт на Плана с бъдещата визия, планиран за 1 юли 2013 г., като приключат навреме отчетите за Мечинг Грантове и се фокусират върху нови проекти. Ето един съвет от Президента на РИ Калян Банерджи към идващите гуверньори: „За да имате истински успех трябва да погледнете напред, след вашата година, дългосрочно, за да бъде вашата общност здрава и силна и за да бъде нашата организация здрава и силна”.

Призовавам пилотните и непилотни дистрикти да обединят усилията си за планиране и реализация на по-значими проекти с устойчиви резиултати. По този начин ще издигнем и имиджа на нашата организация.

Ваш в Ротари, Калчо Хинов ПДГ
РКФР

Адрес: ул. Акад. Методи Попов № 24А, София 1113
Тел./факс: 02 – 946 108 4(5,6)
e-mail: hinov@kim2000.bg
 


Новини/ Информация:

Февруари е Месец на световното разбирателство. Чрез Ротари и нашата Фондация, ние, Ротарианците протягаме ръце през граници и различни култури за мир и добра воля по света.

През последните  60  години Ротари Интернешънъл и ЮНЕСКО  имат сходни цели.

Конференцията   „Култура   на   мира   –   споделена   визия   на   Ротари/ЮНЕСК О”   ще   се  проведе   в   Париж   на   17   март,   с   основни   изказвания   на   Генералния   директор   на  ЮНЕСКО Ирина  Бокова и Президента на  РИ Калян  Банерджи.

Тази  година   отбелязваме   10   годишнината   на   Ротарианските   центрове   за   мир   и разрешаване  на  конфликт и. От 2002 г. по програмата на Ротарианските центрове за мир се подготвят бъдещи лидери, които работят за каузата на мира в цял свят.  От повече от 600 завършили програмата в седемте центъра към университети по света, 62 % сега работят към държавни и неправителствени или международни организации като ООН и Световната банка. Информация от Комитета по инициативата за набиране на  големи  дарения  за  Ротарианските  центрове  за  мир  сочи,  че  към  момента  са набрани около 9 млн. щ. долара, което представлява 53% от поставената цел за набиране на 16.9 млн. щ. долара.  Световн ият  Ротариански  симпозиум  за  мир  щ е   се
 проведе  в  Банкок  от  3  д о  5  май.  Участниците са призовани да участват в  К онвенц ията
 на  Ротари  в Банкок,  6 – 9  май.

Чрез службата си ние опознаваме себе си, за да прегърнем човечеството. Сакуджи Танака, РИ Президент-Елект ни призовава за градим  Мир  чрез  служба  –  новата  тема
 на  РИ  за  2012-13  г .

На Генералната асамблея през януари:
Джон Хевко, Генерален секретар на РИ,  определи  пет  приоритета  за  укрепване  имиджа  на  Ротари: Премахване на полиомиелита; Реализиране на  Стратегическия план на Ротари и глобален старт на Плана с бъдещата визия;   „Rotary Club Central” – нов  онлайн  ресурс,  който  ще  даде  възможност  клубовете  да  пазят  данни  за извършените    дейности,    да    си    поставят    и    да    проследяват    изпълнението    на стратегически цели и инициативи и ще направи възможно отчитането на глобалния колективен резултат от дейностите на клубовете, дистриктите и зоните; Членството;  Хуманитарна помощ.

Уилфрид Уилкинсън, Председател-Елект на настоятелите, говори за  целите  на  нашата  Фондация  през  2012 -13: Премахване на полиомиелита; Постигане на мир чрез служба; Укрепване на Ротари Фондацията чрез Годишния фонд; Добро стопанисване на фондовете на Фондацията на ниво дискрити.

Дарения: / Contribute:
http://www.rotary.org/EN/CONTRIBUTE/Pages/ridefault.aspx

Премахване на полиомиелита: / Polio eradication:
Абонирайте се за он-лайн информационния бюлетин End Polio Now Newsletter: :
http://www.rotary.org/en/ServiceAndFellowship/Polio/RotarysWork/Pages/PolioPlusNewsletter.aspx

Направете дарение за ПолиоПлюс: / Contribute to the PolioPlus Fund:
http://www.rotary.org/en/Contribute/Funds/PolioPlusFund/Pages/ridefault.aspx

Напомняне:  К ра йният  с рок  з а  по дав ане  мо лб и  за  PR   г рант ове  2 012 –1 3  г.  е   4   мар т  20 12 . Дистрикт Гуверньорите ще бъдат уведомени за одобрение или отказ до 1  юли 2012 г., за да могат дистриктите да започнат проектите си в началото на новата Ротарианска година. http://www.rotary.org/en/Members/RunningAClub/InformingTheCommunity/Pages/PRGrants.aspx

За повече информация: Координатор за обществения имидж на Ротари в Зона 20Б
Ayoub M Ayoub  ayoubmahmoudayoub@yahoo.com  или на e-mail prgrants@rotary.org
 
Напомняне  за  Дистрикт  Гуверньорите:  До  1  юли  2012  г.  трябва  да  бъде  определен
Председател на Комитета за Фондация Ротари за 2013-16 г..

Следете за нова информация за Плана с бъдещата визия:  http://www.rotary.org

Преминаване към Бъдещата визия – подгответе вашия дистрикт за грантове на ФР през 2013: Transition to Future Vision - Preparing Your District for Rotary Foundation Grants in 2013: http://www.rotary.org/RIdocuments/en_pdf/fv_district_transition_en.pdf

Новият модел. Два вида грантове. Условия за Дистрикт Грантове и Глобални Грантове на ФР: New Grant Model - Two grant types-
Terms and conditions of Rotary Foundation District Grants and Global Grants:
http://www.rotary.org/RIdocuments/en_pdf/fv_grant_terms_conditions_en.pdf

Наръчник за управление на грантове за РК в дистрикти, работещи по Плана с бъдещата визия: Grant Management Manual for Rotary Clubs in Future Vision Pilot Districts: http://www.rotary.org/RIdocuments/en_pdf/fv_grant_management_manual_en.pdf

Бъдещата визия – информация за непилотни дистрикти: Future Vision - Information for nonpilot districts: http://www.rotary.org/EN/ABOUTUS/THEROTARYFOUNDATION/FUTUREVISION/Pages/MissionAnd Priorities.aspx

Как да намерим партньори по проекти:
    ProjectLINK: http://www.rotary.org/projectlinkhttp://www.rotary.org/en/ServiceAndFellowship/MakeConnections/ProjectLINK/Pages/ridefault.aspx

Можете  да  намерите  информация  за  проекти,  които  търсят  партньори  или  да  качите информация за ваш/и проект/и, за който/които търсите партньори.
    Rotarian Action Groups – по областите на фокус
http://www.rotary.org/ridocuments/en_pdf/action_groups_flier_en.pdf
RI Convention – Участвайте в Конвенцията на РИ и обменете информация за проекти. Zone Institute/GETS/TRF Seminar – Участвайте в Зоналния институт, ГЕТС, Семинара на Фондация Ротари и обменете информация с другите участници.

Лични контакти

Дистрикти в Зона 20Б 2011-12 г.:
Д2420 – непилотен   
Д2430 – пилотен
Д2440 – непилотен   
Д2483 – пилотен
Д2450 – непилотен   
Д2484 – пилотен
Д2470 – непилотен
Д2482 – непилотен

Екип на ФР за Зона 20Б - винаги можете да се обърнете към нас:

Регионален координатор на Фондация Ротари (RRFC):
Калчо Хинов -  hinov@kim2000.bg

Асистент Регионален координатор на Фондация Ротари (ARRFC):
Васили Кристарас / Vasilio/Basile/ Christaras  - christar@geo.auth.gr
Ахмес Габриал / Ahmes Kamel Ghabrial    - ahmes.lab@tedata.net.eg
Мишел Джазар / Michel P. Jazzar    - jazzar@micheljazzar.com
Самир Сейкали / Samir Seikaly    - s.g.seikaly@gmail.com
Тахсин Тугрюл / H. Tahsin Tugrul    - tahsintugrul@altasaluminium.com
Велимир Балтезаревич / Velimir Baltezarevic  - vesnabal@gmail.com
Красимир Ганчев / Krasimir Ganchev    - ganchev_laka@abv.bg

Алумни координатор на Фондация Ротари (RFAC):
Малик Авирал / Malik Aviral - malik.aviral@elimko.com.tr

Координатор ПолиоПлюс / End Polio Now Coordinator (EPNC):
Тургут Гьокигит / Turgut Gokyigit - turgok@superonline.com



калчо хинов , фондация ротари , 107 години ротари