Албена ще бъде домакин на световното по тенис на Ротари Интернешънъл
Дата: 03.02.2016
световно първенство по тенис на корт на Ротари Инт

12-ото световно първенство по тенис на корт на Ротари Интернешънъл ще се проведе в Албена от 20 до 28 август, съобщи Атанас Атанасов - председател на организационния комитет.

Страната ни за първи път ще домакинства на престижната надпревара. В шампионата на планетата ще участват тенисисти от 5 континента. На форума се очаква да присъстват над 400 гости, като над 150 от тях ще бъдат участници в състезанието.

"През изминалите години Албена се наложи като тенис дестинация с добър продукт. Кандидатурата на родния ни курорт бе представена и получи най-много гласове в борда на директорите на Ротари Интернешенъл в Джорджия, Съединените щати, а това е голямо признание за нас. Мачовете на световното ще се проведат на 8 корта. В Албена ще бъдат излъчени световните шампиони за 2016 година за мъже, жени, двойки и смесени двойки в различните възрастови групи", заяви Атанасов.

Той посочи още, че 1 200 000 са ротарианците по света. Сред тях има много тенисисти, които са обединени в клуба по интереси International Tennis Fellowship of Rotarians.