Ротари клуб Петрич с президент Димитрина Харамлийска
Дата: 05.03.2016

Ротарианската 2015/2016 г. е специална за Ротари клуб Петрич, който . отбеляза 10 години от създаването си.

Димитрина е адвокат по професия, съпругът й също е юрист и се гордеят с две прекрасни деца. Член е на клуба от 2011 и нейната енергия и ентусиазъм са двигател на много успешни проекти.
 
Ротарианската 2015/2016 г. е специална за Ротари клуб Петрич, който . отбеляза 10 години от създаването си. На празника  на 16 октомври  присъстваха 230 гости, включително ротарианци от Благоевград, Гоце Делчев, София-Витоша, Банско-Разлог, Сандански, Кърджали, Кавадарци/Македония/ и Гърция. Химнът на клуба, създаден от приятелите Светослав Лобошки и Георги Хаджимаргаритов, специалната програма, тортата, милите поздрави и хубавите думи от приятели създадоха една невероятна атмосфера, която се помни от всички.
За празника си, клуба  направи подаръци за децата на Петрич – бяха подарени 200 футболни, баскетболни и волейболни топки на всички училища в града; спортни пособия на спортен клуб по борба; материали и пособия за рехабилитация на децата от Дом за деца с увреждания "Слънце".
През месец ноември отново с гости ротарианци се организира прекрасна вечер в хижа в планина "Беласица", наречена  "Вечер на кестените и виното". Отново незабравима атмосфера с приятели, вечер, която тонизира и сплотява.
От куверти, томбола и търг и след приспадане на разходите от Коледния бал на клуба се получи чист  приход от 24 000 лв. Тази сума е предназначена за саниране и оборудване на три кабинета в гинекологичното отделение в болницата на града. Във връзка с подготовката на този проект скоро ротарианците от Петрич бяха в това отделение и изпитаха радостта да видят  в кувьоза, закупен от Ротари клуб Петрич и дарен на болницата при една от предходните инициативи, прекрасно момиченце, родено  в същия ден - Йоанка.
За социалния патронаж към Община Петрич беше доставен  автомобил /производство 2011 г./, за обслужване и разнасяне на храна на болни, стари и зависими хора в нужда, живеещи в селата на общината, които до този момент не са обслужвани. Автомобилът е с надписи "Ротари клуб Петрич" и официално е  предаден на Община Петрич  на 23.02.2016 г. , по случай световния ден на Ротари.
Предстоят конкурси за есета в училищата в Община Петрич, като призьорите получават лаптоп, таблет и фотоапарат.Последните 10 новини

» Осми Голф турнир за Купата на Гуверньора
» Дженифър Е. Джоунс, член на Ротари клуба на Уиндзор-Роузленд, Онтарио, Канада, е номинирана за президент на РИ за 2022-23 г.
» Проект на Ротари клуб Асеновград
» Послание на ДГ Илиян Николов за август 2020
» Нов кувьоз дари Ротари клуб Казанлък
» Второ поколение в Ротари клуб СЕВЛИЕВО
» Активен старт на роарианската година
» Среща на Президента на РК Габрово с Кмета на гр. Габрово
» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» РК СТАРА ЗАГОРА-БЕРОЕ РЕАЛИЗИРА ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ ЗА РОТАРИАНСКАТА 2020-2021 ГОДИНА