Ротари клуб – Каварна събра 15 000 лева за изследване на деца за диабет
Дата: 28.03.201615 000 лева бяха събрани по време на Пролетния бал на Ротари Клуб Каварна. Събитието се проведе в събота вечер в ресторанта на хотел „Отдих“ в морския града. Гости на местния клуб бяха членове на ротарианските клубове в Добрич, Балчик, Варна, Варна-Евксиноград и Мангалия, както и от Лайънс клуб Добрич.

Сред гостите бе и кметът на община Каварна Нина Ставрева.

Събитието имаше за цел набиране на средства за изследване на децата от общините Каварна и Шабла за диабет. Изследването ще се извърши чрез кръвна проба с писец за еднократна употреба и ще обхване децата от детските градини и всички ученици в двете общини.  Средствата на бала бяха събрани чрез томбола, търгове и попълване на чекове.

На проведения търг бяха разиграни картината "Родопско момиче" на д-р Галя Бодичева. Тя бе закупена от Никола Воденичаров, който я подари на кмета на община Каварна Нина Ставрева.

Втората вещ бе книга за историята на лова в царско време отпечатана само в 200 екземпляра- за нея наддаваха  президентът на Лайнс клуб Добрич - Драгостин Байчев и секретарят на РК-Каварна Цветан Иванов, но накрая бе откупена от паст-президента на РК-Каварна Ошнут Алиев. Присъстващите бяха поздравени от малките танцьори от клуб „Флорета“ и ансамбъл „Бизоне“. За доброто настроение се погрижиха музикантите от оркестър „Извор“.Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Нова Загора
» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941