Послание на ДГ за м.май 2017
Дата: 04.05.2017 
 
„Да мечтае човек, сигурно не е толкова лошо, ако мечтите му са добри и ги реализира“
 Пол Харис
Уважаеми приятели,
 
Младостта винаги е била двигател на прогреса. Петото авеню на служба – СЛУЖБА НА МЛАДЕЖТА, логично е един от приоритетите на Ротари. Това авеню признава позитивната промяна, осъществявана от младите хора чрез дейности за развитие на лидерски умения, участия в проекти за обществена и международна служба и програмите за обмен, които обогатяват и благоприятстват световния мир и културното разбирателство. Ние изпълняваме младежките програми Ротаракт и Интеракт, за да възпитаваме едно ново поколение отговорни и етични хора с желание за доброволческа служба, възползвайки се от техните познания и опит в дигиталната реалност, в уменията за презентиране и в управлението на проекти, в успешни маркетингови послания и кампании.  Младите знаят, че трябва да правят добро и го правят. Понякога неосъзнато, понякога несръчно и срамежливо, но се стремят да се доближат до своя идеал за добро, човечно и духовно. А дали ние ротарианците сме този идеал ?
В момента в нашия Дистрикт имаме 46 Интеракт и 35 Ротаракт клуба. Предстои чартирането на новия Ротари клуб София–Триадица, чиято средна възраст на членовете е 30 години.
 
През април посетих Ротари клубовете: Балчик, Каварна, София, София-Възраждане, София-Тангра, София-Средец, София-Интернешънъл, София-Сердика, София-Сити, Нова Загора и Поморие. Ротарианците от тези клубове чрез традиция и приемственост градят своята стабилност и прогрес в служба за по-добър и здрав свят.
 
На 13 и 14 май в хотел „Рига“, Русе, ще се проведе Дистриктната асамблея, на която ще се акцентира и дискутира върху усвояването на конкретни умения по планиране, разрешаване на проблеми и комуникация. Вечерта ще имаме възможност в приятна компания да затвърдим нашето приятелство, като уважим 80-годишния юбилей на русенското ротарианство.
 
От 26 до 28 май в СПА хотел „Хисар“ в едноименния град ще се проведе Десетата конференция на Дистрикт 2482 – България. Аз и моят екип ще ви очакваме в този древен и млад град. Древен като своите термални извори и млад като техните свежи и чисти струи. Нека заедно отпразнуваме магията на Ротари.
 
Приятели,
Нека споделяме философията на Ротари в нейния чист вид, а не в български вариант, пречупена през призмата на нашите лични виждания и разбирания. Нека обичаме Ротари толкова силно, колкото винаги сме го обичали чрез приятелството и връзките, които създаваме и възможността да служим на човечеството. Ние вярваме, че Ротари има огромно значение както  в нашия собствен живот, така и в света като цяло. Нека оставим другите да съдят за нас по нашите дела. Скромността като човешко качество не е нещо, което се показва, което очаква хвалби и награди, а е начин на себеизява на истински способния без излишно парадиране. Нека не се поддаваме на гордостта си и нейното производно – амбицията, да бъдем "по" или "най" в сравнение с другите хора.
Днес повече от всякога виждаме, че за да продължи да се развива, Ротари трябва да прегърне света, на който служи в цялото му разнообразие, многообразие, както и с всичките му променящи се потребности .
 
   Май 2017
Ваш в Ротари,
Димитър Димитров
Дистрикт гуверньор Д-2482
 
 
Последните 10 новини

» Още свири шипченският вятър!
» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора