Детската академия по програмиране завоюва 17 отличия в националното IT Знайко
Дата: 03.06.2017Детската академия по програмиране отчете по едно първо място за 5-ти и 6-ти клас и по едно за оригинална идея за 3-ти и 4-ти клас! 13 Грамоти за отлично представяне в националното IT Знайко!
Благодарим за щедрата подкрепа на нашите спонсори дамите от Уинър Уил Клуб, джентълмените от Ротари Клуб и специалистите от Експерти за Казанлък!
Какво повече да очакваме от представянето на нашите деца в националното състезание по програмиране и информационни технологии IT Знайко! Един резултат, който дава най-точна представа за знанията, придобити от децата в Детската академия по програмиране през годината и приемствеността от предишните години за много от тях! Една радваща равносметка за усилена мотивирана работа на децата и енергия да продължим с още по-голямо самочувствие и размах.
Първо за състезанието: 13 деца от школата по програмиране след блестящо представяне в Областния кръг се класираха на финал на ИТ Знайко! От там с достойнство се завърнаха с 13 Грамоти за отлично представяне за Георги Йорданов, 3-ти клас; Стоян Зланков, Александър Попминчев, Делян Младенов, Йордан Велков, Цветан Дюлгеров от 4-ти клас; Георги Петров, Десимира Георгиева, Искрен Бакалов и Кристиана Ботевска от 5-и клас; Калоян Янков, Мартин Колев и Явор Читаков от 6-и клас! Включително едно ПЪРВО място за Искрен Бакалов, 5-и клас, направление „Програмиране“, едно ПЪРВО място за Калоян Янакиев, 6-ти клас, направление „Информационни технологии“ и по една Грамота за оригинална идея за Георги Йорданов от 3-и клас и Йордан Велков от 4-и клас! Също много ни радва и представянето на друго наше дете Свилен Бъчваров с второ място, 5-и клас, „Програмиране“. Тази година той се яви с отбора на ПМГ и бе подготвен много добре от г-жа Здравка Димитрова. Също и другите деца от отбора на ПМГ, с които бяхме заедно на първия финал, достойно представиха нашия град. Останалите деца от академията, които не участваха в Областния кръг на състезанието поради това, че бяха болнички или не намериха кураж, са не по-малко талантливи, умни и трудолюбиви. Браво на всички наши деца!
За да бъде тяхното участие по-спокойно се погрижиха нашите спонсори от Експерти за Казанлък, Уинър Уил Клуб,  Ротари Клуб, които финансираха основните разходи за престой, храна и път за двудневните състезания на децата със общата сума 1700 лв. Като първи се отзоваха ротарианците и предложиха помощ от 700 лв., след това последва обаждане от д-р Георгиева, президент на Уинър Уил Клуб за 250 лв. С малко закъснение се свързаха с нас Експерти за Казанлък с щедрото им предложение да поемат цялата сума, която разбира се бе редуцирана на оставащите 1050 лв. Безкрайно сме благодарни за помощта! Вече сме сигурни че освен фирма Давид, които са наши приятели от миналата година, има и други организации и хора в Казанлък с грижа за бъдещите специалисти на нашия град, за тяхното развитие и самочувствие като умни и реализиращи в обществото млади хора. Това участие и подкрепата, която получиха, ги мотивира силно и отсега вече се говори какво ще учим и как ще се представим на следващите състезания,някои искат да продължат обучението си цялото лято без почивка! Инвестицията, която направихте за тях си заслужава! Освен това и Вашият глас и мнение ще бъдат много важни за нас и ще приемем всякакви съвети относно предлагани курсове и знания за децата, за дабъдат утре конкурентно способни и оценени достойно!
Твърдо сме решени да разширим Детската академия по програмиране, за да дадем възможност на повече деца да използват компютъра не само за игри и въпреки това много да се забавляват, да се развиват и да имат много по-добър старт в живота! Тази година направихме група за 5-7 –ми клас, а за следващата 2017-2018 обмисляме още една група за по-малките 1-3-ти клас. С една дума ще записваме за 3 възрастови групи – 1-3 клас, 3-5-и клас и 5-7-ми клас.
Освен това обмисляме с преподаватели по информатика летни курсове: Програмиране на С++ за 7-8 клас, Създаване на интерактивни презентации с  PowerPoint и Visual Basic за 5-7 клас, Програмиране със Скрач за 3-5 –и клас за месец август; Scratch за деца от 2-3 клас, Уеб програмиране и създаване на сайтове за 6-8- клас за месец юли. Също графичен дизайн с Photoshop и Corel, мобилни приложения.  Вие също можете да ни помогнете с идеи какво би било добре да научат през лятната ваканция вашите деца от 2-ри до 7-ми клас?! По-подробна информация ще ви дадем съвсем скоро.
По случай 1 юни и приключване на учебната година каним всички деца от Детската академия по програмиране на празник в залата по боулинг от 14 часа. За тези, които са втора смяна на училище предвиждаме още едно посещение следващата седмица. Управителят на залата г-н Иван Катанов беше впечатлен от нашите постижения и направи много отстъпки, за да се забавляваме без много ограничения. И докато се забавляваме очаквам и ще изисквам от тях идеи за пресъздаване на преживяното в залата – може като анимация или игра със Скрач, или като интерактивна презентация с PowerPoint и Visual Basic, а по-големите проектче - сайт за играта, колаж или филмче.
                  
ИКТ Център ЕООДПоследните 10 новини

» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора
» Ротари клуб – Габрово дари апаратура и офис техника на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“