Спонсор на хандбала в Петрич Георги Цилев, новият президент на петричкия Ротари клуб
Дата: 09.07.2017

Спонсор на хандбала в Петрич Георги Цилев, новият президент на петричкия Ротари клуб: Ще дам всичко от себе си за просперитета на моя любим град във всички области

Георги Цилев е роден на 12.04.1971 година в Петрич. Средно образование завършва  в гимназия „П.К.Яворов”, а висше – в УНСС, специалност „Финанси и кредит”. Заемал е различни отговорни длъжности в банковото дело, и от 2002 година е управител на банковия клон на ПИБ в Петрич. Много учтив, внимателен, готов да помогне на всеки един човек – изцяло отдаден за развитието на обществото. Заедно с авторитетни и финансово стабилни бизнесмени, лекари, юристи и  икономисти е част от 25 членния колектив на Ротари клуб. На официална церемония на него бе предаден президентския пост и връчена огърлицата от Адриана Христова за ротарианската 2017/2018 година.

– Г-н Цилев, честито! Вие сте вече президент на Ротари клуб Петрич. Как приемате това?

– Приемам оказаното ми доверие от колегите ротарианци със съзнанието, че това е голяма отговорност  пред обществеността. В момента се конструират комисиите, след което ще се изготви програмата за изпълнение по време на мандата. Това, което искам да подчертая, е че се стараем събраните средства да се изразходват по целесъобразност. При възникване на даден проблем той се обмисля от всички от клуба, и ако се отнася за нас, го решаваме с наши средства. Голям партньор ни е Община Петрич.

– Кое е най-голямото нещо, което досега е решено от Ротари клуб?

– Те са много, и може би поне един детски живот сме спасили при закупуване на мобилния ковьоз, дарен на АГО в Петрич.

– Какъв трябва да бъде ротарианецът?

– Отдаден изцяло на обществото за изграждане на един по-добър свят.

– Вие сте и член на УС на ОХК „Беласица“, помагали сте и на други спортове, които се упражняват на територията на общината.

– Правил съм го, и ще продължавам от сърце, защото съм част от обществото на общината.

– Какво се включва в плановете за развитие на ОХК „Беласица“?

– Известно е, че Петрич е бил хандбален център, след като на три пъти мъжкият отбор на „Беласица“ беше републикански шампион и носител на Купа България, и представител на страната ни по европейските терени. Изведнъж нещата рухнаха, и решихме с хора като Георги Хаджимаргаритов  и колеги-бизнесмени, някои от които и бивши треньори в клуба, да върнем старата слава на Петрич. На първо място, трябва да се изгради пирамидата в клуба, и постепенно, за няколко години, с местни момчета да се изгради мъжки отбор на ОХК „Беласица“. Стартът е отличен, защото треньорите Васил Ангелов и Красимир Мелков са авторитетни състезатели, бивши национали, работят от сърце , което ме прави отпимист за бъдещето на този клуб. Всичко това е подплатено от младия и амбициозен човек Димитър Бръчков -кмет на община Петрич, който е обърнат с лице към спорта.

– Как се справяте едновременно като управител на банков клон, член на УС на ОХК, и вече президент на Ротари клуб?

– Справям се благодарение на моите приятели, специалисти в различни области, с които се стремим да решаваме възникналите задачи.

– Какво е пожеланието Ви към хората от община Петрич?

– Призовавам жителите на нашата община да се обърнат към себе си, да открият добротата, и да подкрепят всички добри начинания. Това е пътят за изграждане на един по-хубав свят.

– Кое е мотото Ви в живота?

– Ще ползвам цитат на Айнщайн: ”Няма тъмнина – има отсъствие на светлината. Можем да изучим светлината, но не и тъмнината”.Последните 10 новини

» Посещение на ДГ Митко Минев в РК Нова Загора
» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941