Ротари клуб Севлиево и приятели откриха кабинети в Детско отделение
Дата: 05.10.2017

Ротари клуб Севлиево и приятели откриха манипулационна и лекарски кабинети в Детско отделение на МБАЛ Д-р Стойчо Христов.

Днес преди обед бяха открити ремонтираните манипулационна и лекарски кабинет в Педиатричното отделение на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов". Лентата срязаха президентът на Ротари клуб Севлиево Цветомир Цанков, кметът на общината д-р Иван Иванов, управителят на болницата д-р Пламен Цеков и завеждащият Детско отделение д-р Росица Карчева. Това, в което всички бяха единонушни по време на церемонията, бе, че си пожелават по-малко пациенти. Реализмът на д-р Карчева обаче надделя и тя подчерта, че децата боледуват по-често. Затова е от изключително значение условията, при които ще бъдат лекувани. А в Детско отделение те вече са с една идея по-добри.
Първият пациент в ремонтирания лекарски кабинет по ирония на съдбата е бил сина на д-р Карчева. „И когато влезе в кабинета, той се огледа и възкликна уау“, сподели лекарката.„Благодарен съм за усилията и последователността, с която подпомагате болницата, защото условията, при които лекуваме пациентите са не по-малко важни от качеството на лечение. А когато болните са деца, за тях е важно да се чувстват максимално близо до домашната среда“, каза д-р Цеков, който също благодари на ротарианците и техните приятели, обединили усилията си зад каузата да направят модерен и функционален кабинет, в който се преглеждат всички новопостъпили пациенти, и манипулационна.
„Много съм благодарен на всички вас, ротарианци, и на вашите приятели, с които успяхте да направите този ремонт. Това не е първата ви инициатива за болницата, която има за цел да я модернизира“, каза кметът на Севлиево и издаде, че с д-р Цеков вече обсъждат параметрите на бъдещия ремонт във Вътрешно отделение.Д-р Карчева благодари лично на Цветомир Цанков – призиденът на Ротари в Севлиево за това, че е бил постоянно в отделението по време на ремонтните работи и лично е откликвал на желанията на екипа на отделението.
„В нашата 16-годишна история сме успели да реализираме редица идеи, благодарение на нас, ротарианците, но и с активната подкрепа на нашите приятели, които са от над 150 фирми и организации. С нас активно работят и ни подкрепят и младите от Интеракт клуб, на които също благодарим“, каза Цветомир Цанков. И се ангажира работата в обществена полза да продължи.
Тазгодишната кампания по набиране на средства за ремонт на двете помещения в севлиевското педиатрично отделение бе изключително успешна. На пролетния бал на Ротари Севлиево, който се проведе в края на април, и бе съвместна инициатива с Интеракт клуб, бяха събрани 11 500 лв., което бе своеобразен рекорд за организацията. Част от средствата - 650 лв., ротарианците решиха да преведат по сметката на фондация "Искам бебе". С останалата сума бе подет ремонт на две стаи в севлиевското Детско отделение. Първоначално бе решено да се ремонтират две манипулационни, но след разговори с ръководството на болницата и отделението стана ясно, че няма нужда от две манипулационни и по-практично би било да се направи ремонт на една манипулационна и лекарския кабинет, където се посрещат малките пациенти.Последните 10 новини

» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори
» МИГ Харманли - сред отличниците през предходния програмен период
» Българска агенция спечели световни награди за SEO
» Ротари клуб - Габрово дари на училищата в Габрово, Трявна и Плачковци инфрачервени термометри
» По традиционно РК Нова Загора откри учебната година с подаръци за първокласниците.
» Изявени ученици получиха награди от Ротари клуб Велико Търново
» Послание на ДГ Илиян Николов за септември 2020
» Ротари клуб Нова Загора приключи успешно поредния си проект в сферата на образованието - "Нека свържем света на науката със забавното"
» Всяко предизвикателство е още една възможност