Семинар на Екипа на Гуверньора за 2018-2019 г. Веселин Димитров
Дата: 22.02.2018На 17 февруари 2018 г. в х-л „Спорт Палас“, Сливен се проведе Семинарът за обучение на Дистриктния екип на гуверньора за ротарианската 2018-2019 година.
Клубът домакин от Сливен се беше погрижил за добрата делова обстановка за провеждането на семинара, както и за свободните часове вечерта, като беше поканил всички на ежегодната инициатива под надслов „Вино и приятели“ в комплекс Secret garden в Сливен.
ДГ Емил Коцев откри семинара и даде думата за приветствие за добре дошли на президента на РК Сливен Христо Стоянов и Стоян Марков, зам.-кмет на Община Сливен и бивш ротарианец.
В първата пленарна сесия ДГЕ Веселин Димитров представи новия президент на РИ Бари Расини мотото на новата ротарианска година с най-въздействащите думи от неговото слово на Асамблея-та в Сан Диего:
„… Ще ви помоля да се вдъхновите от нашето мото, а именно за безкористна служба и да вдъхновите други към действие чрез Ротари.
Ще ви помоля да вдъхновявате с думите си и с делата си, правейки това, което е необходимо да направим днес, за да изградим Ротари, която ще бъде по-силна утре, по-силна, когато я напуснем, отколкото е била, когато сме дошли в тази организация.
Някои ще попитат как аз вдъхновявам другите, така  че искам да запомните четири елемента на тази способност: необходимо е да покажете любовта си и вашата съпричастност към ротарианците, към клубовете и към общностите, на които служим. Необходимо е да покажете вашият ентусиазъм относно Ротари и да променяте света до такава степен, че да стане заразително. Необходимо е да бъдете пълномощникът на промяната, с дръзко предизвикателство да направите повече от всякога. И трябва да водите с личен пример, по-скоро показвайки на ротарианците какво да правят, отколкото да им казвате какво да правят.
Искам да видя Ротари да бъде вдъхновението за нашите общности чрез работа с въздействие на преобразяване, като отделите време да изследвате реалните потребности, да намесите всички участници, планиране и партньорство.
За да изградим една по-силна организация, ще трябва да свършим доста по-добра работа в това да накараме хората да разберат кои сме ние и какво правим, използвайки социалните медии да предадат посланието ни там, където то ще бъде чуто. Необходимо е да работим по-усилено, за да вдъхновим по-младото поколение, да изградим Ротаракт като жизненоважна сила в рамките на нашата организация и да дадем на нашите клубове по-добри начини, за да помогнем на членовете да развият своите умения и лидерство.“Последните 10 новини

» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020
» Недко Недев е новия Президент на РК Сливен
» Ротация на президентите в Ротари клуб Габрово
» Пореден проект на Ротари клуб Сливен
» РК Варна-Евксиноград дари 28 компютърни устройства на ОУ „Г. С. Раковски“ в с. Голямо ново, Търговищко
» Първата жена Президент на Ротарианското движение в Града на липите встъпи в длъжност
» Ротари клуб – Търговище ремонтира знакова мраморна чешма
» Още свири шипченският вятър!
» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево