Послание на ДГ Веселин Димитров за м.август.2018
Дата: 01.08.2018

За пълноценното си съществуване един клуб и организация се грижат за своите членове, за хората, които дават живот и изпълват със съдържание идеите и мисията.

Бургас, 01 август 2018г.

„Дайте на тези, които обичате, криле, за да летят, корени, за да се върнат, и причини, за да останат” – Далай Лама


Скъпи ротариански приятели,

Когато се строи къща, която да е устойчива, да издържи на времето и всички предизвикателства на природата, се започва с проверка на мястото, на  което ще се изгради бъдещия дом. Изливат се правилните основи, подбират се подходящите материали, изграждат се стените и така до покрива. През цялото време сме водени от целта да изградим устойчив и функционален съвременен дом. Когато той вече е готов, здрав и стабилен, избираме обзавеждането, цвета на пердетата и всички онези неща, които разкрасяват и декорират основната ни цел. Разбира се, с времето е нужно да се направят корекции, отговарящи на променящите се условия.

Когато искаме да изградим крепост, която да запази своите обитатели и да привлича повече такива, вземаме предпазни мерки да допуснем в нея само правилните личности, за да няма вътрешен разпад, изграждаме защитен вал, за да ги предпазим от външни атаки, работим непрекъснато, за да подобрим нейната сигурност и за да стане тя непревземаема.

Темата на месец август, определена от Ротари Интернешънъл е членството и разширението.

За пълноценното си съществуване един клуб и организация се грижат за своите членове, за хората, които дават живот и изпълват със съдържание идеите и мисията. За да направим нашите клубове устойчиви и силни, ние трябва да мотивираме настоящите и бъдещите ротарианци. Това е месецът, в който е подходящо да се извършва профилактичен преглед на състоянието на клуба. Нека потърсим и намерим отговори на следните въпроси: Кое е това, което задържа/съхранява приятелите ни, и кое е това което привлича нови членове? Кое е това, което кара приятели да губят интерес и да напускат нашите редици? Кое е това което отблъсква и прави непривлекателни клубовете ни за нови съмишленици?

Всеки работещ се нуждае от почивка, за да се възстанови и да е пълноценен. Всеки работник има нужда от годишен отпуск. И само месец след началото на ротарианската година е най-известният отпускарски период. Повечето от нас го използват, за да отдъхнат и да се откъснат от своята постиянна среда. Това води до рязко спадане на посещаемостта на клубните срещи. Приемайки поканата да стане член на Ротари, всеки от нас доброволно е заявил да спазва правилата на организацията и да служи на общността си. 

Вярвам, че през тази ротарианска година можем да бъдем вдъхновението за себе си и нашите приятели, за да направим разлика между работа и служба. Да мотивираме приятелите да бъдат заедно с нас на седмичните ни срещи, като се възползват от възможността да присъстват виртуално. При новите правила на нашата организация това е допустимо, и съм сигурен, че клубните президенти и техните бордове могат технически да го обезпечат.

Настъпващият месец Август открива възможността всеки от нас Да бъде вдъхновението за превръщането на нашите клубове в притегателен център за повече хора. Нека превърнем нашите домове в защитени крепости, които съхраняват своите членове и привличат нови приятели, ангажирайки ги с магията на Ротари и гарантирайки приемственост и устойчивост.

Ваш в Ротари,
Веселин Димитров,
Дистрикт гуверньор 2018-19
Дистрикт 2482 България

Послание на ДГ Веселин Димитров за м.август.2018Последните 10 новини

» Ротари клуб Нова Загора - "Спомоществовател на образованието"
» Международно сътрудничество РК Добрич - РК Измаил
» Ротари клуб – Разград, съорганизатор на конференцията „Нови индустрии, дигитална икономика, общество – проекции на бъдещето – II”
» ДГ Митко Минев в Ротари клуб Провадия
» 4 месеца след началото на ротарианската година 74 процента от целите посочени от клубовете за фонда EndPolio са изпълнени
» Послание на ДГ Митко Минев за м.ноември 2019
» Ротари Клуб Харманли, проведе официална среща с Ротари Клуб Нингбо, Китай
» Три подготвителнни семинара - три невероятни събития във Варна, София и Ямбол
» Списанията на Ротари – България 1933-1941
» Вечер на печените кестени и младото вино