Послание на ДГ Веселин Димитров за м. Октомври 2018
Дата: 01.10.2018Бургас, 01 октомври 2018г.

„Когато бях 5-годишен, майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота.     
Когато отидох на училище и ме попитаха какъв искам да стана като порасна, написах “щастлив”.
Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че не разбират живота.”
Джон Ленън


Скъпи ротариански приятели,

Лятото неусетно беше заменено с есента. Времето за заслужен отдих беше последвано от първия учебен ден за подрастващото поколение. Интеракт и Ротаракт подновиха срещите си.

Всеки месец и всеки ден са важни за усъвършенстването ни като личности. Ротари определя различна тема за различните месеци от годината, и както тези теми са взаимносвързани и развиващи ротарианството в общностите и по света, така и нашата служба е постоянна.

Свидетели сме как подемът в икономиката на една общност влияе на отношенията между нейните граждани, на развитието на самата нея. В сила е и обратното.
Много често и двете ситуации се използват за оправдание на постигнатото. Приятели, аз вярвам, че ние ротарианците не се влияем от икономическото развитие на нашите общности. Вярвам, че през настоящата година ще мотивираме приятелите в нашите клубове, нашите съграждани и младото поколение, за да постигнем позитивно развитие в своите общности.

Кое е по-стойностно - усмивката на лицето на всеки човек или притежанието на скъпа вещ? Има ли нещо по-ценно от възможността всяко новородено дете да расте безгрижно?

Темата, определена от Ротари Интернешънъл, за месец октомври е Икономическо и обществено развитие.

През настоящия месец, ние ротарианците можем да дадем началото на промяната, като вдъхновим своите общности да реализираме заедно проект, насочен към опазване на природата, да реализираме проект в помощ на младите - тяхното професионално усъвършенстване.

Така, ние ще имаме принос за преодоляване липсата на подготвени служители, на ненужна агресия, на замърсяване на околната среда, на деструктивни процеси за обществото.

Приятели, през месец август бях на посещение в кв. Факултета. Там, с активната помощ на приятели от Ротари клубовете на София, се изпълнява една от програмите на Ротари - Ротариански общностен корпус. Предполагам всеки е наясно с икономическото състояние на мнозинството в този квартал. Независимо от това, там има хора, които мотивират своите съграждани и младите за промяна, за налагане на общочовешките ценности.

Какво предстои:
На 6-ти октомври в гр. Стара Загора ще се състои семинарът по публичен имидж. Разпознаваемостта на ротарианците в общностите ни е жизнено важна за нашата служба. Всяка организация, която омаловажава своята публична идентичност, е обречена на неразбиране и забвение.

На 24-ти октомври отбелязваме Световния ден за борба с полиомиелита. Нека бъдем вдъхновение за реализирането на проекти, информиращи нашите общности за това предизвикателство, и да наберем средства, с които да изтрием от всички краища на нашата планета този бич за човечеството.

Приятели, заедно можем да бъдем вдъхновението за подрастващото поколение, за изграждането на общности, в които всеки човек е пораснал щастлив.
Заедно можем да направим здраво, образовано и цивилизовано общество.


Ваш в Ротари,
Веселин Димитров,
Дистрикт гуверньор 2018-19
Дистрикт 2482 БългарияПоследните 10 новини

» Още свири шипченският вятър!
» Подарък за 150-годишния юбилей на Читалище “Развитие“ от Ротари клуб Севлиево
» Дарение на Пациентски монитор на Акушеро-Гинекологичен Комплекс в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” - град Стара Загора
» Ротари клуб Смолян дари станции за дезинфекция на болницата в Смолян.
» Послание на ДГ Митко Минев за м.май 2020
» 9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
» РОТАРИ КЛУБ ДАРИ КОМПЮТРИ НА УЧИЛИЩАТА В ПАНАГЮРИЩЕ
» РК Варна-Евксиноград с дарение в помощ на уязвими лица за Великден.
» Ротари клуб Севлиево с мисия да предпази медиците в региона
» Ротари клуб Стара Загора с дарение на ОД на МВР Стара Загора