9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
Дата: 08.05.2020Софийските клубове София, София-Балкан, София-Витоша, София-Възраждане, София-Капитал, София-Сердика, София-сити и София-Център се обединиха в обща кампания и осигуриха със собствени средства апарат и необходимата допълнителна комплектовка към него на Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести „Св. София“, Първа терапевтична клиника, гр.София.

Дарението е на стойност 10300 лева и беше предадено официално на 05 май 2020.

Апаратът е за нуждите на пациенти с изкуственa дихателна недостатъчност на дихателните пътища и ще бъде в полза в специализираната работа на медиците от болницата и след края на пандемията. В допълнение, РК София-Интернешънъл се ангажира с доокомплектоване на апарата с пациентски монитор за наблюдение на показатели, който монитор се очаква да пристигне и да бъде дарен всеки момент.

Благодарим на д-р Неделина Куртелова, която сподели с нас за нуждите на болницата и ни помагаше в процеса на идентифициране на точната апаратура. И поклон пред всички медици, грижещи се в момента за здравето на населението по време на пандемията от коронавируса.
 
Последните 10 новини

» Проект на Ротари клуб Асеновград
» Послание на ДГ Илиян Николов за август 2020
» Нов кувьоз дари Ротари клуб Казанлък
» Второ поколение в Ротари клуб СЕВЛИЕВО
» Активен старт на роарианската година
» Среща на Президента на РК Габрово с Кмета на гр. Габрово
» Съби Стойчев е президент на Ротари клуб Нова Загора за 2020/2021 година.
» РК СТАРА ЗАГОРА-БЕРОЕ РЕАЛИЗИРА ПЪРВИЯ СИ ПРОЕКТ ЗА РОТАРИАНСКАТА 2020-2021 ГОДИНА
» Чартиране на Интеракт Клуб Харманли
» Послание на ДГ Илиян Николов за м.юли 2020