9 софийски клуба ЗАЕДНО в борбата с Covid-19
Дата: 08.05.2020Софийските клубове София, София-Балкан, София-Витоша, София-Възраждане, София-Капитал, София-Сердика, София-сити и София-Център се обединиха в обща кампания и осигуриха със собствени средства апарат и необходимата допълнителна комплектовка към него на Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести „Св. София“, Първа терапевтична клиника, гр.София.

Дарението е на стойност 10300 лева и беше предадено официално на 05 май 2020.

Апаратът е за нуждите на пациенти с изкуственa дихателна недостатъчност на дихателните пътища и ще бъде в полза в специализираната работа на медиците от болницата и след края на пандемията. В допълнение, РК София-Интернешънъл се ангажира с доокомплектоване на апарата с пациентски монитор за наблюдение на показатели, който монитор се очаква да пристигне и да бъде дарен всеки момент.

Благодарим на д-р Неделина Куртелова, която сподели с нас за нуждите на болницата и ни помагаше в процеса на идентифициране на точната апаратура. И поклон пред всички медици, грижещи се в момента за здравето на населението по време на пандемията от коронавируса.
 
Последните 10 новини

» Фолклорен фестивал Тракийски Стъпки 2020, организиран от РК Стара Загора - Берое
» Дарение за Вирусологичната лаборатория от РК Стара Загора - Берое
» Виктория Стоянова и Диана Павлова са носителите на Президентските стипендии на Ротари клуб Нова Загора
» Подкрепа за младите лекоатлети на Нова Загора
» ТУРНИРИ ПО СТРИЙТБОЛ В СЕВЛИЕВО
» Послание на ДГ Илиян Николов за октомври 2020
» Есенни инициативи на РК Севлиево
» РК Златоград - Неделино 112 год. Независима България
» Първи трепети и любопитство на първокласниците в Община Момчилград бяха сподели лично с Дистрикт Гуверньорът на Дистрикт 2482 арх. Илиян Николов
» Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори